Zelf je tattoo ontwerpen

zelf je tattoo ontwerpenEen ‘maatwerk’ tatoeage is een stukje ‘body art’ dat echt deel uitmaakt van jezelf en een speciale betekenis voor je heeft. Je eigen tatoeage ontwerpen is echt niet zo moeilijk als je denkt en geeft je veel meer voldoening dan bij een tattooshop een bestaand ontwerp uitkiezen.

Hieronder vind je een stap voor stap uitleg om je eigen tattoo te ontwerpen:

 

 

 1. Zoek een rustig plekje op en zorg dat je je relaxt voelt. Neem papier, potlood, genoeg kleurpoltloden en een gum mee.
 2. Denk na over de volgende vragen en schrijf de antwoorden op een stuk papier:
  1. Wat zijn de belangrijkste thema’s in je leven?
  2. Over welke delen van je lichaams ben je echt tevreden?
  3. Als je nadenkt over je dagelijks leven (werk, gezin, enz.), waar heb je het moeilijk mee?
  4. Wat zijn je leukste herinneringen?
  5. Wat zijn de doelen die je je zelf hebt gesteld?
  6. Ben je spiritueel of religieus? Welke kracht stuurt ons universum (heftig, hè?)
 3. Leg je antwoorden aan de kant en relax ff. Sluit je ogen maak je gedachten leeg. Probeer nergens aan te denken (dit is best moeilijk, maar als je probeert is dat goed genoeg). Voel je lichaam, ga het helemaal en ontspan elk deel. Doet dit gedurende enkele minuten.
 4. Bekijk je nu zelf in gedachten en begin in te zoomen op een specifiek lichaamsdeel. Probeer niet te denken aan welk lichaamsdeel, dit moet vanzelf komen, volg gewoon je intuïtie. Je ziet nu een tattoo op dat specifieke lichaamsdeel. Bekijk het goed en maak het plaatje in gedachten steeds groter. Welk soort tatoeage zie je? Is het een groot of klein ontwerp? Welke kleuren zitten er in? Bekijk elk detail van je eigen tattoo design.
 5. Open nu je ogen en pak je potloden en papier. Begin het tattoo ontwerp dat je net in gedachten hebt gezien te schetsen. Het maakt helemaal niet uit of je goed kunt tekenen of niet. Als je klaar bent met tekenen, kleur je het ontwerp in.
 6. Noteer de dingen op die je niet zelf kunt tekenen en beschrijf ze. Schrijf ook op welk gevoel deze tatoeage je geeft. Denk aan het ontwerp en schrijf direct direct de eerste woorden op die bij je opkomen. Dus niet over nadenken, gewoon schrijven.
 7. Als het goed is heb je nu een beter beeld van de tattoo waar je naar op zoek bent. Neem je ontwerp(en) meen naar een tattoo artiest en leg hem uit wat voor een gevoel je tattoo je moet geven. Een goeie tattoo ontwerper zal je ideeën verder kunnen uitwerken en samen met jou komen tot een uniek ontwerp dat vol staat van symboliek!

Veel succes!

Dit bericht is geplaatst in tattoo voorbeelden, tattoo's en heeft de tags . Maak dit favoriet op permalink.

4 reacties op Zelf je tattoo ontwerpen

 1. kathleen schrijft:

  hallo

  heb eens een vraag zou heel graag een tattoo willen maar zelf iets ontwerpen kan ik niet
  heb wel iets in men hoofd maar zou heel graag het op blad eens zien
  zou graag een engel en een dimoon willen dat verbonden is men een soort rol waar men dochter haar geboorte datum en naam in staan
  daarmee de vraag zou u soms is een tekening willen maken en eens door sturen dat ik eens kan kijken of ik het mooi vind op dan terna de tattoo te laten plaatsen
  men dochter haar naam is chelsey en de datum is 05-07-09

  vriendelijke groetjes kathleen

  • Tattoo Voorbeelden schrijft:

   We zouden je graag willen helpen, maar we kunnen zelf helemaal niets van ontwerpen….Ons advies is om dit of door een tattoo artiest te laten doen, of door een grafisch ontwerper.

 2. sarita schrijft:

  beste
  ik zou super graag eentje laten zitten
  mijn sport is mijn alles ikz ou super graag met een plate 8 werken en daarin on het klein mx forever maar kheb niet echt een ontwerp in mijn gedachten zouden jullie mij willen helpen
  met vriendelijke groeten sarita

  • Tattoo Voorbeelden schrijft:

   Hoi Sarita,

   We zouden je graag willen helpen, maar we kunnen zelf helemaal niets van ontwerpen….Ons advies is om dit of door een tattoo artiest te laten doen, of door een grafisch ontwerper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *