Tattoo Letters

In plaats van mooie plaatjes zie je ook vaak tattoo teksten op diverse lichaamsdelen getatoeëerd (alleen letters of letters omringd door een prachtige afbeelding) . Dit wordt steeds populairder en je ziet allerlei woorden, namen, quotes en zelfs hele stukken tekst. Ook veel beroemdheden hebben teksten op hun lichaam , zoals Angelina Jolie, Robbie Williams, Eminem, Kate Moss, enz., enz.

Voordat je een tekst tattoo neemt, is het heel belangrijk dat je onderzoek doet naar de diverse tattoo shops. Je zult het misschien niet geloven, maar niet iedere tattoo artiest zet tekst tattoos. Dit is namelijk een vak apart.

Spelling

Als je weet welke tekst je wilt laten tatoeëren, moet je allereerst zeker weten dat de tekst goed geschreven wordt, m.a.w., let op de spelling! Dat lijkt logisch, en dat is het ook, maar je wilt niet weten hoeveel mensen een verkeerd gespelde tattoo op hun lichaam hebben staan….En wat doe je dan? Dat kun je niet zo maar corrigeren. Als je een buitenlandse tekst wilt, moet je natuurlijk extra opletten. Laat je tekst bij twijfel dus ook door anderen controleren, voordat je je tattoo laat zetten.

Lettertype

De volgende keuze is het lettertype. Je kunt een bestaande kiezen, maar je er zijn ook tattoo artiesten die tattoo letters ontwerpen. Bestaande, populaire lettertypes zijn Handwriting (Windsong, Honey Script, Dear Joe etc.), Script (ILS Script, Nina Script, Piel Script etc.), New Age (Titillium Text, Monoment, Greenbeans etc.), Old Skool (Tattoo, High On Fire, Tattoo Sailor etc.) en  Gothic (Dearest, Headline Text, Blackletter etc.).

Ambigrammen

Een hele aparte categorie tattoo teksten zijn Ambigrammen. Dit zijn speelse manieren van letter ontwerpen, die verschillende betekenissen hebben afhankelijk van de manier waar je ze leest. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de tekst hetzelfde is als je hem van links naar rechts leest, als je op de kop leest, of kan het zelfs zo zijn dat je op de kop een hele andere tekst ziet dan wanneer je gewoon kijkt.
Hieronder zie je enkele voorbeelden, helaas heb ik alleen Engelstalige voorbeelden.

Quotes

Misschien wil een uitspraak laten tattoeeren of een een motto waar je erg in gelooft of iets wat je idealen of principes uitstraalt. Mijn advies is: in plaats van een heel verhaal op je lichaam te laten zetten, houd het kort en krachtig. Hieronder zie je een voorbeeld hoe ik het in ieder geval niet zou doen.

Hier een aantal voorbeelden die wel voldoen aan ‘kort en krachtig’.

Toon

Even belangrijk als de spelling is de ‘toon’ die het font weerspiegelt. Als he de naam van je dierbare oma wilt laten zetten, gebruik dan geen font als ‘Deadbitch’ (ja, dat bestaat echt). Er zijn sites waar je je gewenste tekst kunt intypen en dan een font kiezen, waarna je zie hoe het er uit gaat zien. Probeer een de fonts uit en kies uiteindelijk een die past, of selecteer er een aantal en bespreek dit met de tattoo artiest die je tatoeage gaat zetten.

Teksten in Buitenlandse taal of tekens

Zoals bij spelling al even aangehaald moet je extra voorzichtig zijn als je een tekst wilt laten vertalen naar een andere taal, bijv. Chinees. Hoe interessant tekens van een andere taal er ook uitzien, je schaamt je dood als je er achter komt dat je iets hebt laten tattoeeren met een andere of dubbele betekenis. Het is soms gewoon niet mogelijk iets te vertalen naar het Chinees of Japans, omdat ze daar de tekencombinaties niet voor hebben.


Het beste is om in dit geval om je tekst te laten vertalen door iemand die de taal van geboorte spreekt. Kun je die niet vinden, dan is er nog altijd het …internet. Er zijn forums die gaan over het leren van Sanskrit, Thais, Chinees, enz. Vraag daar heel beleefd voor een vertaling en voor de correcte schrijfwijze. De meeste mensen op die forums zijn heel beleefd en behulpzaam en zijn graag bereid je te helpen. Vergeet niet ze te bedanken!

Dit bericht is geplaatst in tattoo voorbeelden en heeft de tags , , . Maak dit favoriet op permalink.

3 reacties op Tattoo Letters

 1. ronald kloesen schrijft:

  ik zou graag mijn achternaam kloesen willen tatoo eren op mijn rug bij schouderblad met mooie sier letters ik ben op zoek naar iemand die dat kan ontwerpen het zou mooi zijn als dat kan laat het me weten dank

 2. Cindy de Vaal schrijft:

  Hallo, ik wil graag een tekst op mijn arm laten zetten.
  Het lettertype die op de foto staat bij plaatje 3, van tattoo letters, de tekst Live every moment vind ik mooi, welk lettertype is dat? Kunt u mij dit laten weten?
  Ik hoor het graag van jull;ie, of kan ik het plaatje aan de tattooeerder laten zien en die maakt de tekst na?

  Alvast bedankt,

  vriendelijk groetend,

  Cindy de Vaal

  • Tattoo Voorbeelden schrijft:

   Dag Cindy,

   Ik heb van alles gezocht, maar niet gevonden. Ik denk dat je inderdaad het beste dit gewoon aan de tattoo artiest laat zien.

   Als iemand anders het lettertype wel weet, laat het dan hieronder gerust weten a.u.b.

   Veel succes!

   Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *