Hoe selecteer ik mijn tattoo shop/artiest?

Uiteindelijk zal de shop waar je je tattoo laat zetten een even grote impact hebben als de tattoo zelf. Als je het namelijk als een positieve ervaring beleeft, zul je de tattoo altijd vereenzelvigen met positieve gevoelens and herleef je deze ervaring met plezier. Aan de andere kant, als je niet prettig voelde tijdens je tattoo sessie, zelfs als je tattoo prachtig is, zul je veel minder plezier hebben van je tattoo.
Natuurlijk zijn er ook gezondheidsaspecten waar je rekening mee moet houden en het is cruciaal dat je een tattoo shop kiest die schoon is en die alle sterilisatierichtlijnen volgt voor hun materiaal en het onderhoud daarvan. Het selecteren van de voor jou geschikte tattoo shop is op zich heel makkelijk, maar je moet je niet laten leiden door je drang om zo snel mogelijk een inkt schilderij op je lichaam te laten zetten en dus zorgvuldig te werk gaan bij het kiezen van een tattoo shop.

Hier zijn drie stappen die je kunt volgen om voor jou de meest geschikte tattoo shop te vinden:

Veiligheid eerst

Allereerst dien je je veilig te voelen in de tattoo shop waar je je laat tatoeeren. Hiermee bedoel ik niet dat je het licht mooi vindt of het decor prachtig vindt….Je moet direct zien dat zowel de instrumenten en de meubels schoon en steriel zijn en goed worden onderhouden. Er moet genoeg licht zijn zodat de tattoo artiest goed ziet wat hij doet en zodat jij de vloer kunt zien. In films zie je vaak donkere, glamoureuze en mysterieuze tattoo shops, maar in werkelijkheid zijn dit niet de shops waar je moet zijn. De meeste goede tattoo shops zijn zeer goed verlicht en zeer steriel en hoewel de wachtruimte overal verschilt, zal de ‘tattoo arena’ super steriel zijn. Alles shops zouden hun apparatuur moeten steriseren met een zogenaamde autoclaaf, nooit op inkt moeten besparen en wegwerpspullen voor je ogen moeten uitpakken, zodat jij zeker weet dat het nog steriel is.

Neem een tattoo artiest die je leuk vindt en vertrouwt

Als je eenmaal een tattoo shop hebt gevonden waar je je thuis voelt, is het ook belangrijk dat je een tattoo artiest vindt waarbij je je op je gemak voelt. Als je besluit je bij een bekende shop te laten tatoeeren, zoals bij Henk Schiffmacher, dan is het meestal niet mogelijk lang voor je tattoo-sessie kennis te maken met je tattoo artiest. In zo’n geval, waarbij ze een lange wachtlijst hebben, moet je lang van te voren reserveren, op tijd aanwezig zijn zodat zij akkoord gaan met jouw tattoo, die je van te voren zorgvuldig hebt uitgezocht (bijvoorbeeld op een van de sites die ik links in het menu aanbeveel).  Ga je tattoo niet in de shop uitzoeken, maar besteed hier voldoende aandacht en en geef hier gerust ook geld aan uit. Die paar tientjes redden je ook niet en bedenk dat je je tattoo in principe voor je hele leven laat zetten.
Normaal heb je maar weinig tijd om je tattoo artiest te leren kennen en om het samen eens te worden over de door jouw gemaakte keuze.

Zorg ervoor dat de studio aan je fysieke behoeften kan voldoen

Bovenstaande klinkt misschien een beetje raar, maar sommige studio’s zijn van alle gemakken voorzien met voorgevormde stoelen en/of stoelen die je in alle standen kunt zetten, om zo comfortabel mogelijk tattoo’s op alle plekken van je lichaam te kunnen zetten. Ook hebben ze soms aparte kamertjes voor elke tattoo kunstenaar en zijn tattoo voorbeelden.
Als je erg verlegen bent en/of niet genoeg conditie hebt om lang in een bepaalde houding te zitten/liggen,  dan is dit soort studio’s waarschijnlijk het beste voor jou.
Andere studio’s daarentegen zijn veel meer open. Je moet misschien voorovergebogen over een stoelleuning gaan liggen om een tattoo op je onderrug getattoeerd te krijgen of je ziet de hele tijd andere klanten in en uit komen terwijl je met jou bezig zijn.

Dus, voor je je definitieve keuze maakt m.b.t. je tattoo studio, hou met dit soort zaken zeker rekening.

Dit bericht is geplaatst in tattoo voorbeelden en heeft de tags , . Maak dit favoriet op permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *