Doet een tattoo laten zetten pijn?

Dit is meestal de eerste vraag die mensen stellen als ze overwegen een tattoo te laten zetten. Het antwoord is ja! Natuurlijk doet het pijn als naalden je huid doorboren. Wat je echter eigenlijk wilt weten is hoeveel pijn het doet en of je de pijn kunt verdragen.

Nou, het is lang niet zo erg als je denkt. De pijn wordt veroorzaakt door de groep naalden die door het tattoeerapparaat heel snel je huid doorboren. Deze ervaring voelt echter niet als een stekende pijn van een injectienaald, maar meer als een voortdurende vibratie. je zult echter versteld staan hoe snel je lichaam endorfinen aanmaakt, (natuurlijke pijnstillers) die de pijn aanzienlijk verminderen.
De pijn is ook afhankelijk van de plek op je huid waar de tattoo komt. De huid direct boven een bot is gevoeliger dan op andere plaatsen. Ook zijn sommige naalden pijnlijker dan andere. De naalden die gebruikt worden voor de scherpe lijnen te trekken doen meer pijn dan de naalden die gebruikt worden om vlakken te vullen. De laatste voel je bijna niet.
Denk eraan: je doet dit vrijwillig. Veel hangt er dan ook vanaf hoe je er tegenover staat.
Pas om met alcohol en  drugs. Neem ook geen aspirine van te voren. Dit kan allemaal je bloed verdunnen en een tattoo-artiest zal sowieso niet blij zijn als hij iemand in zijn/haar stoel krijgt die onder invloed is.

Wil je toch iets doen tegen de pijn, dan kun je van te voren paracetemol nemen of EMLA crème op de plek smeren waar je de tattoo wilt laten zetten.

Dit bericht is geplaatst in tattoo's. Maak dit favoriet op permalink.

2 reacties op Doet een tattoo laten zetten pijn?

  1. raoul schrijft:

    Watjes.. ik vond het geneens pyn doen.. !! enige wat vervelend is als je 2keeer over 1 lijn gaat.
    Ik ben 15 jaar;)

  2. bjorn schrijft:

    elebogen niks vernomen in de zij niks vernomen in de nek niks vernomen op de sleutelbeen niks vernomen ligt volgens mij aan je eigen pijn grens XD gewoon doen niet nadenken m,n volgende word bij de keel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *